Château de Béru, Béru, AOC Chablis

Het Château de Béru is een klein domein dat al meer dan 400 jaar in handen is van dezelfde familie. De wijngaard werd in de jaren 80 van de vorige eeuw volledig heraangeplant door Eric de Béru. Sinds 2004 wordt het domein geleid door zijn dochter Athénaïs. Zij voerde meteen de biologische wijnbouw in en sinds 2011 werkt ze volgens de biodynamische principes.
De percelen hebben een kalk-klei ondergrond die bezaaid ligt met oesterfossielen, afgezet tijdens het Kimméridgien-tijdperk zo'n 155 miljoen jaar terug. De wijngaarden liggen op ongeveer 300 meter boven de zeespiegel en zijn aangeplant met Chardonnay-wijnstokken, de enig toegelaten cépage in de Chablis-appellatie. Anthénaïs vinifieert haar wijnen op een volledig natuurlijke manier zonder toevoeging van eender welke stof op een minimale hoeveelheid sulfiet na. Ze experimenteert volop met inox, houten fouders, barriques en amforen.
Naast de Chablis en Chablis Permier Cru Vaucoupoin wijnen afkomstig van percelen die eigendom zijn van Château de Béru, creëerde ze in 2010 onder de naam Athénaïs nog een tweede serie wijnen. Deze maakt ze van eigen geoogste biologisch geteelde druiven van bevriende wijnbouwers uit omliggende appellaties in de Yonne zoals Saint-Bris en Irancy.
De wijnen van Anthénaïs de Béru.
Domaine Nicolas Maillet, Verzé, AOC Mâcon Verzé

Klein domein met 5,5 ha wijngaard gelegen tussen de dorpjes Verzé en Igé in het centrum van de Mâconnais in het zuiden van de Bourgogne. Het domein is reeds 4 generaties lang in handen van de familie Maillet.
De percelen hebben een ondergrond van klei en kalk en zijn ofwel zuidwestelijk ofwel oostelijk gericht. Sinds 1999 bewerkt Nicolas Maillet de 12- tot 100-jarige stokken Chardonnay, Aligoté, Pinot noir en Gamay op volledig biologische wijze en maakt hij met heel veel passie van de met de hand geoogste druiven zo natuurlijk mogelijke wijnen die hun terroir weerspiegelen.
De vinificatie van het druivensap en de opvoeding van de wijnen gebeurt zonder al te veel interventie in temperatuursgecontroleerde cuves, enkel de Pinot noir druiven en de Chardonnay druiven voor de Pouilly Fuissé worden in eiken vaten gevinifieerd en opgevoed. Alle wijnen ondergaan een malolactische omzetting.
De wijnen van Nicolas Maillet.