Genieten
Proef de Passie wil u laten meegenieten van onze eigen passie : de voortdurende zoektocht naar authentieke kwaliteitswijnen, gastronomische gerechten en de verrassende combinaties van beide. Combinaties waarbij de smaken en de texturen elkaar versterken en optillen naar een hoger niveau. Zodat u de passie die de wijnbouwer in elke fles wijn stopt en die de chef in elk gerecht legt waarlijk kan proeven. Zo wordt zowel een volledige maaltijd als ook één enkel glas wijn steeds een echte belevenis.

Passie
De domeinen waar Proef de Passie zijn wijnen selecteert zijn stuk voor stuk klein, familiaal en onafhankelijk, dikwijls gelegen in eerder onbekende streken. De wijnbouwers van deze domeinen werken allen zeer gepassioneerd en met respect voor de natuur. De wijnen zijn dan ook authentiek en terroirgebonden, vol elegante nuances en complexe aroma's. Soms met heel wat finesse, verfijnd en harmonieus. Dan weer heel krachtig, vol en robuust. En, niet onbelangrijk, de wijnen zijn steeds betaalbaar en hebben dus een zeer goede verhouding op het gebied van prijs/kwaliteit.

Proeven
Bovendien vindt Proef de Passie dat u steeds de kans moet krijgen om een wijn te proeven vooraleer hem te kopen. Daarom zijn wij op donderdag, vrijdag en zaterdag steeds open tussen 10u en 19u en kan u ook op andere momenten bij ons terecht na afspraak. Er staan altijd minstens negen flessen klaar om te proeven. Als u dan beslist een wijn te kopen, hoeft u dat ook niet per doos van zes of twaalf te doen. Al onze wijnen zijn immers per fles beschikbaar aan dezelfde scherpe prijs.

Contact
Vanzelfsprekend houdt Proef de Passie regelmatig contact met alle wijnbouwers wiens wijnen in ons gamma opgenomen zijn. Wij bezochten alle wijndomeinen, vinificatiekelders en wijngaarden ook persoonlijk en proefden, proeven en herproeven alle wijnen op geregelde basis. Dit laat ons toe u over elke wijn zeer uitgebreide informatie te bezorgen : streek, klimaat, millésime, wijndomein, wijnbouwer, druivenrassen, appellatie, aroma's, evolutie, bewaarcapaciteiten, hoe serveren, combinatie met gerechten, verhaal achter de wijn en de wijnbouwer, ... Het kan de waardering voor en het genieten van elk glas wijn alleen maar ten goede komen.

Natuurlijk
Heel wat van de wijnen die Proef de Passie u aanbiedt zijn natuurlijke wijnen. Dat betekent dat de druiven biologisch of biodynamisch geteeld worden en dat het wijnmaken gebeurt zonder toevoeging van externe stoffen. Enkel een hele lage dosis sulfiet wordt doorgaans (maar niet altijd !) toegevoegd net voor het bottelen. Dat net deze wijnen in onze selectie terechtkomen mag niet verbazen, het zijn immers authentieke terroirwijnen, met passie gemaakt door op kleine schaal werkende artisanale wijnbouwers. Dat ze bovendien ook nog uiterst lekker en heel verteerbaar zijn is alleen maar mooi meegenomen...