Een wijn moet je steeds kunnen proeven voor je hem koopt !
Die filosofie indachtig begeleidt Proef de Passie graag degustaties voor wijnclubs of wijngildes rond een specifiek thema zoals de AOC Malepère, natuurlijke wijnen, zeldzame druivenrassen, een vinificatietechniek, enz. Contacteer ons voor de mogelijkheden.

Ook organiseert Proef de Passie op afspraak graag een wijnproefavond bij u thuis, op uw bedrijf, bij uw vereniging of in onze winkel voor minimaal 8 en maximaal 16 personen. Proefgenot en gezelligheid staan hierbij steeds voorop. Terzelfdertijd zorgt Proef de Passie ook voor heel wat achtergrondinformatie : de herkomst van de wijn, de gebruikte druivenrassen, de manier waarop de wijn werd gemaakt, de aroma’s die in de wijn te herkennen zijn, de bewaarcapaciteiten en, niet onbelangrijk, het boeiende verhaal van de wijnbouwer achter de wijn.

U kiest de wijnen, indien gewenst kunnen wij u daarin adviseren...
Minstens twee weken voor de wijnproefavond kiest u samen met ons uit ons gamma minimaal 8 en maximaal 12 wijnen. Dat kan binnen een vastegelegd thema (een grote regio zoals Loire of Languedoc, een kleine regio zoals Malepère of Cabardès, een druivenras zoals Cabernet franc of Chenin blanc, een welbepaald milésime of één specifiek domein, het blind herkennen van witte en/of rode monocépages, een bepaalde manier van werken zoals biodynamisch of natuurlijk, ...) of volledig vrij.

Wij begeleiden de avond en beantwoorden daarbij graag al uw wijnvragen.
Alle geproefde wijnen kunnen bovendien de avond zelf besteld worden. De bestellingen zullen nadien gegroepeerd gratis bij u thuis, op uw bedrijf of bij uw vereniging geleverd worden.

Kostprijs :

  • 8 wijnen : € 14,50 pp alles inbegrepen (brood, water, wijnen, proefglazen, documentatie, schrijfgerief, spuwemmers).
  • Extra wijnen (tot maximaal 12) : + € 1,50 pp per wijn.
  • Schuimwijn of champagne i.p.v. wijn : + € 2,00 pp per schuimwijn/champagne.
  • Vaste verplaatsingskost : € 60,00.
Korting :
  • Op elke bestelling van de geproefde wijnen die door één van de deelnemers de avond zelf of binnen de week na de wijnproefavond doorgegeven wordt geldt een korting van 5%.
Praktisch :
  • Reserveren kan in de Proef de Passie winkel, via email of telefoon. Datum, plaats en uur worden in onderling overleg vastgelegd.
  • De reservatie is definitief na ontvangst via overschrijving van een voorschot van € 100,00 ten laatste twee weken voor de wijnproefavond.
  • De te proeven wijnen dienen te worden gekozen ten laatste twee weken vooraf.
Alle vermelde prijzen zijn inclusief btw. Betalen van het saldo kan via overschrijving vooraf of cash op de avond zelf.

De info op deze pagina kan u hier ook als afdrukbaar bestand bekijken.