Domaine de la Bonne Tonne, Haut-Morgon, AOC Morgon

Klein familiaal domein in de Beaujolais waar vader Marcel en zoon Aurélien Grillet de 6de en 7de generatie wijnbouwers vertegenwoordigen. Ze bewerken 6,2 ha oude Gamay wijnstokken in de climats Les Charmes en Côte du Py van de cru Morgon en 0,6 ha jonge Chardonnay stokken die ze sinds 2011 als Beaujolais Blanc bottelen.
Marcel maakte met zijn vader eind jaren 70 en begin jaren 80 de opgang van de chemie in de wijnbouw mee maar had daar nooit een goed gevoel bij. Van zodra hij het domein van zijn vader overnam besliste hij opnieuw te werken zoals zijn grootvader dat deed : biologisch in de wijngaard en zonder labogisten bij het vinifiëren. Nu maakt hij samen met Aurélien de overgang naar de biodynamie en verlagen ze ook stelselmatig de gebruikte hoeveelheden sulfiet.
Van sommige percelen maakt Aurélien, die tussendoor ook nog een bakkersopleiding volgde en artisanaal brood bakt op basis van biologisch gekweekte granen, eigen cuvées die hij niet filtert, noch klaart.
De wijnen van Aurélien en Marcle Grillet.